Dezinsekcija će se provoditi aplikacijom emulzije insekticida tlačnim prskalicama zapremnine 5 lit. odnosno, ako to veličina i namjena prostora zahtijeva, motornim prskalicama zapremine 12 litara. Tretiranje će se provoditi u prostorima koji su predviđeni planom (skladišta, kancelarijski prostori, sanitarni čvorovi, te garderobe), a tretirat će se spojevi zida i poda te svi mogući prostori gdje bi moglo doći do razvoja i zadržavanja insekata (npr. razne pukotine na zidovima, okviri vrata i prozora, oko peći, sifona i sl.).
Za istjerivanje insekata iz njihovih skrovišta te kod tretiranja raznih električnih instalacija vršit će se aplikacija insekticida u obliku praha i to ručnim ili električnim prašilicama.
Kod eventualne infestacije letećim insektima te onim insektima koji se zadržavaju uz prozore i u gornjim dijelovima prostora (ose, muhe, komarci ...) primjeniti će se metoda zamagljivanja hladnim aerosolom pomoću Hurrican aparata ili termoaplikacija tj. metoda toplog zamagljivanja pomoću Swingfog aparata kapaciteta 5 litara.

Za preventivnu dezinsekciju koristit će se neki od sljedećih insekticida s obzirom na namjenu prostora i vrstu štetnika koji se suzbijaju:

KOMERCIJALNI NAZIV PROIZVODA AKTIVNA TVAR PROIZVOĐAČ
Neopitroid 20 EC 200 g/l permetrin Veterina d.o.o. Kalinovica
Neopitroid alfa 1L 60 g/l  alfacipermetrin Veterina d.o.o. Kalinovica
Insekticid coopex dimni Permetrin 13.5 % w/w Bayer
Aqua K-othrine Permetrin Bayer
K-othrine SC 25 deltametrin - 25g/l Bayer
GEKO gel imidiacloprid 2,15 % w/w Vebi Istituto Biochimico s.r.l.
Premise gel imidaklorpid 2,15 % w/w Bayer
Draker 10.2 Cipermetrin 10% Vebi Istituto Biochimico s.r.l.
Agita 10 WG 10 % liametiksam Nov Artis

Za zamagljivanje koristit će se sljedeći preparati:

KOMERCIJALNI NAZIV PROIZVODA AKTIVNA TVAR PROIZVOĐAČ
NEOPITROID PREMIUM 200 g/lit  permetrin Veterina d.o.o. Kalinovica
NEOPITROID EC 20 200 g/lit  permetrin Veterina d.o.o. Kalinovica

Sva gore navedena sredstva imaju dozvolu za primjenu u RH, a tehničke karakteristike sa uputstvima za upotrebu i mjerama opreza sastavni su dio plana.

elektroubijaci insekataELEKTROUBIJAČI INSEKATA

Opis uređaja

Elektro – ubijači insekata, tj. uređaji za električno uništavanje letećihm insekata (electric fly killer – EFK ) svojom UV svjetlošću, koju proizvode actinic fluorescentne UV lampe, privlače leteće insekte i svrha im je kontrola letećih insekata unutar objekta. Dodatno, UV lampe imaju i germicidni učinak. Unutar EFK uređaja, između UV lampi se nalazi mrežica pod naponom. Leteći insekti privučeni svjetlošću UV spektra, dolaze u kontakt sa mrežicom čiji napon ih ubija, a ubijeni insekti padaju na dno uređaja u posudu gdje se mogu brojati i počistiti. Postoji više modela EFK uređaja koji se međusobno razlikuju po broju UV lampi, odnosno po površini koju štite.

Frekvencija mijenjanja UV lampi ovisi o tehničkoj dokumentaciji proizvođača lampi. Potrebno je vršiti kontrolu EFK uređaja u objektima u kojima su postavljeni i očistiti uređaje, a svaka 4 mjeseca izvršiti redovitu zamjenu svjetlećih tijela i startera ukoliko je potrebno.

Ukoliko se naruče količine veće od 5 komada odobravamo rabat od 10%.

Čišćenje EX uređaja (svih) paušalno po akciji je 500,00 kn.

Profesionalna sredstva za uništavanje insekata proizvodi su iz Engleske u skladu sa EZ normama.

Exocutor (EX) je moderno sredstvo za uništavanje insekata u svim prostorijama gdje je potrebno održavanje higijene. U ponudi su modeli pogodni za instalaciju na zidu, stropu ili samostojeći. Aparat mora biti u uporabi 24 sata na dan.

Aparat je izvana napravljen od nehrđajućeg čelika ili emajla tako da se može čistiti vlažnom krpom koja će ukloniti nečistoću. Sav metal, od kojeg je aparat napravljen, je nekorozivan, emajliran ili pocinčan te kao takav trebao bi zadržati dobro stanje niz godina.

Idealna pozicija za instalaciju Exocutor aparata je na najtamnijem mjestu prostorije, udaljen od prozora i sunčanih zraka ali i izvora umjetnog svjetla.

Napomena – svjetlost pada u ravnim linijama tako da svaka zapreka kao na pr. neki veći predmet, priječi širenje zraka i zahtjeva instalaciju više aparata kako bi učinak bio što djelotvorniji. Pravilan položaj aparata od velike je važnosti.

Za razliku od sličnih uređaja drugih proizvođača, navedeni uređaji nemaju ljepljivu površinu (ploču) na koju se insekti zalijepe te se ista mora mijenjati zbog ulijepljenih insekata što iziskuje određene troškove. Mehanizam djelovanja kod navedenog uređaja je da insekti privučeni svjetlošću „žarnom niti“ budu ubijeni, (ne raspršuje ih u okolinu) padnu u pliticu u podnožju uređaja te se prilikom održavanja (čišćenja) uređaja počiste.

Aparati su ispitani na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada, te ne predstavlja opasnost za ljude koji u njegovoj okolini rade i borave.

Rok isporuke je 20 dana od zaprimanja narudžbenice. (ukoliko ih nemamo na skladištu)
Rok plaćanja: 50% avansno, ostatak - 15 dana od zaprimanju računa.
Isporuka, FCO skladište isporučitelja.
Naručitelj treba osigurati potreban izvor električne energije (električarske radove) 220 V – 240V - 50 Hz.

Najprodavaniji tip uređaja je EX 40, kojega i Vama preporučamo.

Aparati su u uporabi u svim poslovnicama Kauflanda Hrvatska k.d., Pliva Hrvatska d.o.o., M.I. Braća Pivac Vrgorac d.o.o., Kvasac d.o.o., te u mnogim ugostiteljskim objektima.